Wat zijn zonnepanelen?

Logo

Wat is een zonnepaneel of PV-paneel?

Wat zijn PV panelen? Een zonnepaneel of PV-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Er wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. Het woord fotovoltaïsch komt van het Griekse woord photos: licht, en Volta. Dit is de naam van een Italiaanse graaf die in 1800 de eerste elektrische batterij uitvond.

Meestal wordt de afkorting PV van het Engelse photovoltaic gebruikt. PV-modules zijn zonnepanelen, een PV-systeem is een volledige installatie bestaande uit zonnepanelen, bekabeling, regelapparatuur, koppeling aan batterijen of stroomnet en draagstructuur.

De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie, met vele voordelen tegenover energieopwekking met fossiele brandstoffen.

Waar uit bestaat een zonnepaneel?

Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium, wat uit twee lagen bestaat. Licht laat tussen deze twee lagen elektrische stroom lopen. Daarom heten zonnepanelen ook wel fotovoltaïsche cellen en worden afgekort ook wel PV-systemen genoemd.

Bij een andere vorm van PV zijn de elementen gemaakt met de dunnelaagtechnologie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van amorf silicium. Deze vorm van heeft zijn voor- en nadelen. Zo is deze vorm beduidend goedkoper maar een groot nadeel is het lagere rendement.

Toepassing van PV-panelen

Met stroom uit zonnepanelen is het mogelijk rechtstreeks batterijen op te laden voor tuinlampen, radio’s, verkeerslichten en nog veel meer. Dit worden “autonome PV-systemen” genoemd. Een PV-systeem kan ook via een omvormer wisselstroom aan het stroomnet leveren.

Hierdoor is onmiddellijk gebruik mogelijk. Het overschot aan stroom wordt bij netgekoppelde PV-systemen (een openbaar verdeelnet) gevoegd. ’s Nachts en op donkere dagen hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien de stroom dan van dit openbare verdeelnet wordt gehaald

Zonnepanelen van Nobel zon-energie bv

Uit het oogpunt van duurzaamheid en betrokkenheid betreft nieuwe ontwikkelingen op de woningmarkt heeft Bouwbedrijf Nobel zijn bedrijfsactiviteiten uitgebreid. Eind 2012 zijn we ons gaan specialiseren in leveren en aanbrengen PV-installaties.

Onder de naam Nobel zon-energie is een bv opgericht voor de inkoop. Zowel de zakelijke klanten als particulieren kunnen bij Nobel zon-energie bv terecht voor een concurrerende prijsopgave en door vakbekwaam personeel van Bouwbedrijf Nobel bv wordt indien gewenst de installatie aangebracht.

Voor ideeën kunt u de website van Nobel zon-energie bv bezoeken. Wilt u inspiratie opdoen voor uw zonnepanelen bekijk dan eens onze projecten! Wilt u een moderne woning bouwen en ons daarvoor inhuren, neem dan gerust contact met ons op! Wij hopen u graag te helpen met uw PV panelen!

Werk met ons

Werk met ons

Ook een idee wat het realiseren waard is? Vraag een offerte aan